NL Moonlight Sampsons Babylonia roepnaam Baby


Geb.: 17 mei 2011; Kleur & aftekening: Bruin met snip; Hoogte: 76 cm.

AMHA/AMHR/NMPRS/BMP geregistreerd. Vrij van de 4 bekende dwerggenen.


Titels:   2x AMHA Grand champion (aangespannen & halter)

            1x AMHA Reserve Grand (halter)

          26x AMHA Champion (aangespannen, showmanship, halter)

          22x AMHA Reserve champion (aangespannen, showmanship, halter)

            1x AMHR Stake winner / Grand champion (aangespannen

            1x AMHR Res. Stake winner / Res. Grand champion (aangespannen)

            8x AMHR Champion (aangespannen& showmanship)

            4x Reserve Champion (aangespannen, showmanship, halter)

Voor al haar resultaten, per jaar en de show, klik hier


Vader: Silver Plates Baccarra Sampson, Valk, 79 cm.

           ABOP-AA certificate met 96 punten


Moeder: Darmond American Sweetheart, Zwart, 79 cm.

          AMHA Europees kampioen en veelvoudig AMHA kampioen

NL Moonlight Sampsons Babylonia (merrie)
Veelvoudig Grand champion (kampioen der kampioenen) NL Moonlight Sampsons Babylonia (mare)
NMPRS 2019 Zomershow Onderdeel vaardigheid
2019 AMHA Europees kampioen & Reserve Kampioen Classic Pleasure Driving
34x halter kampioen (AMHA & AMHR)
Veelvoudig kampioen Showmanship (Adult, Amateur, Youth)
Veelvoudig kampioen Classic/Western Country Pleasure Driving (AMHA/AMHR)
Roadster, Babylonia (met maar 76 cm) geeft ze alles

Babylonia is een kleine merrie die haar naam heeft waar gemaakt in het show circuit. Deze veelvoudige Grand champion (kampioen der kampioenen) merrie heeft zoveel titels dat ik er een speciale pagina voor heb gemaakt. Klik hier voor al haar titels.


Baby zoals ik haar noem is een fijne merrie om mee te werken, het maakt niet of het om een halter klas of een prestatie klas gaat. Dat ze het geweldig heeft gedaan is ook niet gek gezien haar stamboom.


Haar vader, Silver Plates Baccarra Sampson, was het eerste Americaanse Miniatuurpaardje dat het ABOP-AA certificaat in de aanspanning behaalde. Haar opa aan vader's kant is World Champion Little Kings Buckeroo Baccarra. Haar moeder, Darmond American Sweetheart, is een veelvoudige halter kampioen. Ze had dus reeds een prachtige stamboom en nu heeft zij die bewezen met al haar prachtige resultaten. Haar fokster is Juim Avelar Lopes de Freitas die prachtige Amerikaanse Miniatuurpaarden heeft gefokt. Ik ben haar dankbaar dat ik Baby mocht kopen toen Baby 1 jaar oud was. Daarnaast zijn er nog enkele mensen die hebben bijgedragen aan de resultaten van Baby en die ik daar dankbaar voor ben, zoals Marije Rademakers, Joni Timmers, Cindy en Anouk de Warle. 


Babylonia heeft een correcte bouw en een geweldige beweging met veel afdruk, maar daarnaast heeft ze ook nog eens een geweldig karakter. Ze is een paardje voor alle leeftijden en heeft geshowd met volwassenen, maar ook met kinderen. 


Halter klassen zijn leuk, maar mijn voorkeur gaat uit naar Showmanship. Dit daar het geweldig is om met je paard samen te werken, waarbij wederzijds respect en vertrouwen belangrijk zijn. In een paar maanden leerde Babylonia het Showmanship van me. Echter, dit is niet mijn prestatie, maar ONZE prestatie. Vanaf het begin begrepen Babylonia en ik elkaar.


Oktober 2017 begon Baby met de basistraining in de aanspanning bij Jeanine Vermey, die dit geweldig deed. April 2018 starte Joni Timmers met het rijden van Baby in de shows en gedurende dat seizoen behaalden zij veel prijzen. In 2019 zou ik haar zelf gaan uitbrengen zodra ik beter was. Het AMHA Europees kampioenschap werd onze eerste show en werden we gelijk 2019 AMHA European Champion Classic Pleasure Driving 32" and under, naast ook nog 2 Reserve titels.


In 2020 kon ik wegens mijn gezondheid maar 1 paard showen, waardoor ik besloot dat Babylonia lekker thuis mocht blijven en met mij buitenritten mocht maken. Wat we nu ook nog steeds volop doen.


2019 niks is gek genoeg, Babylonia neemt deel in een theater show voor 40 kinderen op een vakantiekamp.
Babylonia heeft geweldige mensen ontmoet zoals hier Mike Rossauer, die een cursus gaf voor de ICAMH. Hij vond haar geweldig en zeker haar hals nek overgang (poll) .
Baby en ik aan het trainen voor de vaardigheid thuis.