Advertentie 2022
02-11-2023 Stal met de paardjes
IMH Suchabuck Lady Charlotta (merrie)
IMH Slick Inks Red Hot Dixie Chick (merrie
IMH Suchabuck Lady Charlotta
IMH Chevys OneMoreTime Britney Baby
IMH All Patched Up Sirpy
IMH Kind of Red Boy (hengst)

Incredible Miniature Horses (kortweg IMH, voorheen ieniemienie miniature horses) is gevestigd in de prachtige omgeving van Maarheeze, Zuid-Oost Brabant, net onder Eindhoven. Mijn fokdoel is de kleine (30-32" = 76-81 cm) maat Amerikaans Miniatuur paard. De Amerikaanse Miniatuur paarden zijn paarden in een miniatuurformaat waarbij alle verhoudingen, het gedrag en de elegantie van een groot paard aanwezig zijn. Alleen hun wintervacht is dik net als bij ponies. We fokken in de maat 76 - 86 cm (of 30 - 34 inch) maar willen ons toeleggen op de kleine maat, wat inhoud 30-32" gemeten aan de laatste maanhaar! Dus niet, zoals we in Europa gewend zijn op de schoft.  Echter, onze laatste aankoop is naast AMHR ook ASPC (American Shetland Pony Club) geregistreerd. Haar ASPC maat wordt gemeten op de schoft en niet aan de laatste haar van de maan, haar AMHR maat wordt echter wel gemeten aan de laatste haar van de maan.


Onze paarden zijn geregistreerd bij AMHA (= American Miniature Horse Association), AMHR (American Miniature Horse Registry), NMPRS (Nederlands Miniatuurpaarden Register) & enkelen ook BMP (Belgisch Miniatuur Paard) en 1 ASPC (American Shetland Pony Club).

Hun veulens kunnen dus ook in deze registers / stamboeken worden opgenomen, mits ze voortkomen uit een paard dat ook aan het stamboek/register voldoet. Tevens zijn allen getest op de 4 bekende dwerggenen en zij zijn daar vrij (N/N) van verklaard.


De paardjes worden Internationaal geshowd (ICAMH = International Club American Miniature Horses & IMHC = Imperial Miniature Horse Club), en met trots kunnen we zeggen dat we naast zeer vele kampioenstitels ook Grand champion (kampioen der kampioenen) titels hebben behaald en een Reserve Supreme titel. De paardjes worden aan de hand geshowd, aangespannen gereden, en in showmanship (gehoorzaamheid) uitgebracht. Daarnaast nemen wij deel aan de keuringen en shows van het NMPRS en in de toekomst het BMP.