IMH Slick Inks Red Hot Dixie Chick roepnaam Hottie


Geb.:  1 mei 2018; Kleur: Vos (ee/aa of ee/Ae); Hoogte: 84 cm

AMHA/AMHR/NMPRS geregistreerd.

Hottie is vrij van de 4 bekende dwerggenen (N/N).


Titels    : 2018 AMHA European Champion mare foal

               2018 NMPRS enter/twenter keuring 1ste premie

               2019 NMPRS enter/twenter 2e premie


Vader   : ERL Pattons Smooth Operator (Slick), Bay, 72.5 cm

              Veelvoudig AMHA World Champion


Moeder: Hopkins The Jokers Moonlight Ink, Smoky black, 81 cm

              AMHR Res. Supreme Champion,

              AMHR Grand- & multiple champion,

              AMHA European- &  multiple champion


Hottie 1 jaar oud
Hottie als veulen op de NMPRS keuring
Hottie 1 jaar oud
Hottie als veulen op de NMPRS keuring
Hottie net geboren
Hottie 3 maanden oud
Hottie 3 maanden oud
Hottie 3.5 maand op de AMHA European Championship

Op de Dag van de Arbeid, aan het eind van de middag, kwam dit rode merrieveulen ter wereld. Ze is het eerste veulen van onze zo bekende merrie Hopkins The Jokers Moonlight Ink. Na twee dagen denken hadden we een naam voor dit kleine, oh zo verfijnde merrietje. IMH, wat verwijst naar onze stal Incredible Miniature Horses, Slick, de roepnaam van haar vader ERL Pattons Smooth Operator, Inks,

naar haar moeder, Red Hot, want wat was het een kleine rode bewegelijke vlo, Dixie Chick, want een fel eigenwijs ding is het.


Dus IMH Slick Inks Red Hot Dixie Chick is haar naam geworden, ofwel kortweg Hottie. Vanaf het moment dat ze haar neus naar buiten stak, was ze actief. Al snel stond ze, vond de melkbar (tepels), poepte en begon ze te bokken in de stal. Zo klein, zo bewegelijk, zo eigenwijs, Red Hot Dixie Chick moest gewoon haar naam worden.


Rooie en valen zijn donderstralen is het gezegde, wel, het lijkt te kloppen, want wat een dametje. Als ze loopt gaat het staartje recht de lucht in, en paradeert ze rond. We kijken uit naar een mooie toekomst samen met ons meisje en hopen dat ze net als haar ouders, de showring zal overdonderen. Ze is al goed begonnen tijdens haar debuut tijdens het AMHA Europees kampioenschap. Bij haar eerste show, op de leeftijd van 3.5 maand, behaalde ze de titel AMHA Europees kampioen. Daarnaast behaalde ze een 1e premie bij de NMPRS merriekeuring. Als jaarling behaalde ze op de NMPRS enter/twenter een mooie 2a premie. 


Op 3-jarige leeftijd zullen wij haar gaan beleren voor de aanspanning. Met haar volwassen formaat die we rond de 86 cm verwachten (terwijl haar ouders maar 72.5 cm en 81 cm zijn) en met haar sterke beweging, en sterke karakter, denken we dat ze zal uitblinken in het aangespannen rijden.

Hottie 1 jaar oud op de AMHA European Championship Show
Hottie 1 jaar oud op de NMPRS keuring