IMH Slick Inks Red Hot Dixie Chick roepnaam Hottie


Geb.:  1 mei 2018; Kleur: Vos (ee/aa of ee/Ae); Hoogte: 86 cm

AMHA/AMHR/NMPRS geregistreerd.

Hottie is vrij van de 4 bekende dwerggenen (N/N).


Titels    : 2018 AMHA European Champion mare foal

               2018 NMPRS enter/twenter keuring 1ste premie

               2019 NMPRS enter/twenter 2e premie

               2022 AMHA Reserve Grand Champion
                        Country Pleasure Driving

                        AMHA Open Champion CP Driving Mares

                        AMHA Open Champion CP Driving 32-34"


Vader   : ERL Pattons Smooth Operator (Slick), Bay, 72.5 cm

              Veelvoudig AMHA World Champion


Moeder: Hopkins The Jokers Moonlight Ink, Smoky black, 81 cm

              AMHR Res. Supreme Champion,

              AMHR Grand- & multiple champion,

              AMHA European- &  multiple champion


Hottie 3 jaar oud
Hottie 3 jaar oud
Hottie 3 jaar oud en km's maken
Hottie 3 jaar oud en km's maken
Reserve Grand Champion Country Pleasure Driving
Hottie net geboren
Hottie 3 maanden oud
Hottie 3 maanden oud

Op de Dag van de Arbeid, aan het eind van de middag, kwam dit rode merrieveulen ter wereld. Ze is het eerste veulen van Hopkins The Jokers Moonlight Ink. Na twee dagen denken hadden we een naam voor dit kleine, oh zo verfijnde merrietje. IMH, wat verwijst naar onze stal Incredible Miniature Horses, Slick, de roepnaam van haar vader ERL Pattons Smooth Operator, Inks,

naar haar moeder, Red Hot, want wat was het een kleine rode bewegelijke vlo, Dixie Chick, want een fel eigenwijs ding is het.


Dus IMH Slick Inks Red Hot Dixie Chick is haar naam geworden, ofwel kortweg Hottie. Vanaf het moment dat ze haar neus naar buiten stak, was ze actief. Al snel stond ze, vond de melkbar (tepels), poepte en begon ze te bokken in de stal. Zo klein, zo bewegelijk, zo eigenwijs, Red Hot Dixie Chick moest gewoon haar naam worden.


Ze is al goed begonnen tijdens haar debuut tijdens het AMHA Europees kampioenschap. Bij haar eerste show, op de leeftijd van 3.5 maand, behaalde ze de titel AMHA Europees kampioen. Daarnaast behaalde ze een 1e premie bij de NMPRS merriekeuring. Als jaarling behaalde ze op de NMPRS enter/twenter een mooie 2a premie. 


Op 3-jarige leeftijd starte zij haar aangespannen training bij Sabine van der Bellen. Daar Hottie nog jong is krijgt ze nu eerst de kans om spieren en conditie op te bouwen tijdens buitenritten. We genieten er van om samen de natuur in te gaan en hebben nu inmiddels al aardig wat km's gemaakt.


9 juli 2022 nam ik met Hottie deel aan de ICAMH Summershow. Jury was Margo Smith-Shallcross. Zij behaalde de volgende mooie resultaten tijdens haar eerste show in aangespannen rijden in de klassen Country Pleasure Driving: Kampioen Open CP Driving Mares, Kampioen Open CP Driving 32-34", en een mooie Open Reserve Grand Champion titel. Een mooie start, nu verder bouwen, want er zit nog meer in haar. 


Op 3 april 2023 is Hottie bevallen van een prachtig vos hengstveulen van SWG Crow Feathers a Kind of Art (Arthur). Boy zoals we hem noemen zal bij ons blijven en geruind worden om later aangespannen beleerd te worden, zodat hij in enkel- en dubbelspan met zijn moeder kan lopen. Binnenkort krijgt Boy zijn eigen pagina.


Hottie 3.5 maand op de AMHA European Championship
Hottie 1 jaar oud op de NMPRS keuring
Hottie 3 jaar oud en km's maken
2022-07-09 Country Pleasure Driving
2022-07-09 Country Pleasure Driving
2022-07-09 Country Pleasure Driving
2022-07-09 Country Pleasure Driving
2022-07-09 Country Pleasure Driving