EBF Country Bellissima roepnaam Belle


Geboren: 26 maart 2022; Kleur: Bruin bont (Ee Ae NTo) zal getest worden;

Verwachte hoogte bij volwassen: 78 cm

Geregistreerd: AMHA/AMHR

Belle zal op de 4 bekende dwerg genen getest worden.


Vader  :  TG D&S I am a Country Boy

              Triple registered AMHA/AMHR/ASPC, ACAN N/N

              AMHA World Supreme Champion, AMHR World Grand Champion

              AMHA World champion, AMHR Halter Hall of Fame

              SS: JC's Jo-Co Lil Admiral

              SD: JC's Wind Walker


Moeder: EBF SH Just Let Me Be Your Fire Flame

              AMHA Multiple Grand Champion, AMHA multiple Champion

              MV: EBF Johns Supreme Heritage (a.k.a. Junior)

              MM: Sonoita Invaders Catch A Fire

EBF Country Bellissima enkele maanden oud
Bellissima haar ouders
Bellissima enkele dagen oud
Bellissima enkele dagen oud
Bellissima enkele dagen oud

Reeds enkele maanden hield ik een klein merrie veulentje in de gaten. Ze was geboren bij Elevage de la Buis en eigendom van Cedric en Sylvain. Ze was verkocht, maar het geluk was met me, want ze kwam opnieuw te koop. Ik vond haar fantastisch, maar daar we druk zijn met de bouw van onze nieuwe lokatie in Nederland, en daar ik hier in BelgiĆ« geen ruimte meer had voor haar, kon ik niet anders als wachten en maar wachten.


Maar dan, op 26 november 2022 nam ik toch maar contact op met Ced. En op de leeftijd van 8 maanden kwamen we overeen dat zij mijn kleine kudde zal komen versterken in maart 2023. We verhuizen dan net naar Nederland.


Ik ben zo ontzettend blij met dit merrie veulentje. Ze is een nakomeling van AMHA World Supreme Champion, AMHR Halter Hall of Fame TG D&S I am a Country Boy (kortweg CB) gekruist met een Junior (EBF Johns Supreme Heritage) nakomeling EBF SH Let Me Be Your Fire Flame. Zij is een  veelvoudig AMHA Grand champion merrie van 73 cm (28.75"). Ik was gek op die merrie die ik van vroeger kende, en nu kon ik dus een veulen van haar kopen waarbij de vader dan dus ook nog eens een hengst is waar ik graag een nakomeling van wilde. Dus 2 vliegen in 1 klap. 


Een droom is nu dus werkelijkheid. Dit kleine pakje, dat nu nog erg harig is en een echt veulenbuikje heeft, veroverder mijn hart, en zal toegevoegd worden aan mijn zorgvuldig samengestelde kudde.


Haar kleur? Wel ik zal nog een kleurentest doen, want als veulen leek ze vosbont, maar nu ze haar veulenhaar verliest lijkt het erop dat ze bruin bont is. De test zal de uitslag geven, al maakt dat voor mij geen verschil, want vos, bruin of grijs (want dat vind ik ook mooi), ze zal hier alle liefde krijgen. 


Komende zomer zal ik nieuwe foto's van haar maken.

Bellissima enkele maanden oud
Bellissima enkele maanden oud
Bellissima enkele maanden oud