Adonis Vanilla Sky roepnaam Sky


Geb: 4 mei 2009; Kleur: Palomino bont met zilver gen;

Hoogte: 32.75". AMHA, AMHR & NMPRS gereg.

Dwerg gen (ACAN) vrij van de 4 bekende dwerg genen.


Vader: Arions Destiny Gold Charm, Pinto Palomino, 32.5".


Moeder: Grasscorners Emblems Elegance, Pinto Cremello,  33.75".

Adonis Vanilla Sky
Adonis Vanilla Sky
Sky met Guy op de European Region Championship show ge-organiseerd door de ICAMH
Adonis Vanilla Sky werd met Guy Verhulst een veelvoudig Supreme en Grand champion
Sky haar prachtige hoofd

Geheel onverwachts zag ik Sky te koop. Sky kende ik van de tijd dat ik met de Amerikaanse Minipaarden begon. Haar Arabische hoofd trok me onmiddelijk, en met haar beweging toonde ze dat ze goed gebouwd was.


Sky is gefokt in Zweden door Mijke van Ratingen uit 2 geïmporteerde Amerikaanse Miniatur paardjes, en is geboren bij Modello Farm in Frankrijk, daar haar moeder Grasscorners Emblems Elegance gedekt verkocht was aan Nathalie Modello. De vader van Sky is de zeer bekende Arions Destiny Gold Charm.


Na haar geboorte is Sky verkocht aan Stal De Pintos van Guy Verhulst. Daar had ze een fantastische show carrière en won vele shows. Ze is een veelvoudig Supreme kampioen, veelvoudig Grand kampioen en talrijke malen kampioen.


Na de shows verbleef Sky enkele jaren op de D&D fokkerij van Danielle van de Hoek in Duitsland, alwaar ze verschillende kleurrijke veulens had. Gedurende een korte tijd verbleef Sky bij Mathieu Matton in België, maar hij had geen klik met haar en besloot haar te verkopen.


We kochten Sky gedekt door SSF Velvetsbucks Nullah. Haar veulen, IMH Mister Smooth Velvet Sky, heeft een prachtige stamboom met vele bekende namen zoals Arions Destiny Gold Charm, Alvadars Double Destiny, Libertymeres Velvet Buckeroo, Little Kings Black Velvet, Boones Buckeroo enz. Smoothy heeft zijn eigen pagina op onze website.


Sky is een mooie toevoeging aan onze kudde. Ze is een palomino bonte die ook het zilver gen draagt. Dit maakt haar een echte kleuren bom. Sky is een 1st premie NMPRS merrie.

 

Sky met haar moeder in 2009
Sky heeft veel uitstraling
Sky toonde haar beweging in de Vrijheidsklasse (Liberty)
Sky met haar veulen Smoothy in de zomer van 2022