2020 Advertentie
NL Moonlight Sampsons Babylonia (merrie)

Incredible Miniature Horses (kortweg IMH, voorheen ieniemienie miniature horses) is gevestigd in de prachtige omgeving van Noord-Oost BelgiĆ«. Wij (Jan en Eliane) leggen ons toe op het fokken van Amerikaanse Miniatuurpaarden. Dit zijn paarden in een miniatuurformaat waarbij alle verhoudingen, het gedrag en de elegantie van een groot paard aanwezig zijn. Alleen hun wintervacht is dik net als bij ponies. We fokken in de maat tussen 76 - 89 cm (of 30 - 36 inch) gemeten aan de laatste maanhaar! Dus niet, zoals we in Europa gewend zijn op de schoft.  Echter, onze laatste aankoop is naast AMHR ook ASPC (American Shetland Pony Club) geregistreerd. Haar ASPC maat wordt gemeten op de schoft en niet aan de laatste haar van de maan, haar AMHR maat wordt echter wel gemeten aan de laatste haar van de maan.


Onze paarden zijn geregistreerd bij AMHA (= American Miniature Horse Association), AMHR (American Miniature Horse Registry), NMPRS (Nederlands Miniatuurpaarden Register) & enkelen ook BMP (Belgisch Miniatuur Paard) en 1 ASPC (American Shetland Pony Club), .

Hun veulens kunnen dus ook in deze registers / stamboeken worden opgenomen, mits ze voortkomen uit een paard dat ook aan het stamboek/register voldoet. Tevens zijn allen getest op de 4 bekende dwerggenen en zij zijn daar vrij (N/N) van verklaard.


De paardjes worden Internationaal geshowd (ICAMH = International Club American Miniature Horses & IMHC = Imperial Miniature Horse Club), en met trots kunnen we zeggen dat vrijwel allen AMHA en/of AMHR kampioen zijn en 4 zijn er Grand champion (kampioen der kampioenen) of veelvoudig Grand champion. De paardjes worden aan de hand geshowd, aangespannen gereden, en in showmanship (gehoorzaamheid) uitgebracht. Daarnaast nemen wij deel aan de keuringen en shows van het NMPRS.


Juni 2019 kochten we een nieuwe locatie in Maarheeze, Nederland (iets onder Eindhoven). De komende jaren zijn we dan ook druk met de nieuwbouw voor de fokkerij en trainingsgelegenheid. Daarna gaan wij weer verder met onze fokkerij. Tot dan trainen wij onze paarden voor de verschillende soorten aanspanning en zullen we ze tonen in het Internationale Show Circuit.

MS Sampsons La Crme Daisy
SHM Westernboys Femme Fatal (merrie)
AA Creek Black Diamond (merrie)
IMH Slick Inks Red Hot Dixie Chick (merrie
Hopkins PC Priscilla (merrie)

Never take more horses than you can take care of. You are responsible for their welfare!